FLYDEØRE

Når øret flyder med gulligt eller grønligt mælket pus, der somme tider lugter grimt, er det tegn på en betændelse.
 
Hos børn med dræn er det ofte en betændelse i mellemøret på grund af snavs gennem drænet typisk i forbindelse med badning. I vinterperioden, når børn er forkølede, kan det også være en infektion med "almindelige" mellemørebetændelses-bakterier
 
Denne tilstand vil i 80% af tilfældende gå i orden af sig selv i løbet af 3 døgn. Tager det længere tid eller er der smerter eller feber skal det ses på, helst af mig eller en anden øre-næse-halslæge. Jeg prøver at nå det, selvom der kan være pres på akut-tiderne!.
 
Man kan selv gøre noget hvis øret flyder, og det bliver ved!
 
Man indkøber en steril 20 milliliter engangssprøjte på apoteket.
 
Man tager 37º C varmt vand fra vandhanen , fylder sprøjten, sætter studsen hen til øregangen, men studsen må Ikke lukke øregangen af. Herefter SPULER man vandet ind i øret for at få skyllet betændelsen ud af øret. Hvis man ikke spuler får man ikke snavset ud. Der kan ikke ske noget med øret på denne måde, der kan simpelthen ikke komme så stort tryk på vandet. Vandhanevand er mere rent end det betændelse, man skyller ud. Man skyller 2 til 3 gange med sprøjten.
Når man har skyllet kan man dryppe med øredråber, hvis der er givet recept på sådan noget. Man skyller øret om morgenen og kommer 3-4 dråber i og igen om aftenen. Ofte skyller man 4 dage og drypper i alt 8 dage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med fordel kan vandet tilsættes lidt salt.
Forholdet er : ½ l lunkent vand og 1 teskefuld salt.
Børn med øreflåd må modtages i institution, hvis de i øvrigt virker raske. Det er dog en forudsætning, at øreflåd ikke medfører særlige pasningsproblemer.    
Hvis et barn i institution eller skole pludseligt får øreflåd, bør barnet hentes hjem og læge kontaktes.